Nieuws Limburg Prijzen Limburgs vastgoed naar beneden

Prijzen Limburgs vastgoed naar beneden

Prijzen Limburgs vastgoed naar beneden

De verkoop van onroerend goed in Limburg is in het eerste semester serieus gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie. Zo daalde de verkoop van woonhuizen met 18,8 procent en de verkoop van bouwgronden zelfs met 22,3 procent. In tegenstelling tot andere provincies, beginnen nu ook de prijzen in Limburg te dalen. Bouwgronden en villa’s werden in onze provincie zelfs 5 procent goedkoper, terwijl bijvoorbeeld de bouwgronden elders in het land 5 procent duurder werden.

Volgens hoofdeconoom Edwin De Boeck van KBC, die zich baseert op cijfers van de Europese Centrale Bank, zijn de vastgoedprijzen in België met ruim 20 procent overgewaardeerd. De Boeck wordt tegengesproken door de vastgoedsector, die stelt dat de Belgische vastgoedmarkt één van de gezondste van Europa is. De sector verwijst daarbij naar de relatief stabiele woningprijzen en het geringe aantal wanbetalingen.

Limburg

Wie een stukje onroerend goed wil verwerven, is nog altijd het goedkoopst af in Limburg. Voor een gewoon woonhuis betaal je in Limburg gemiddeld 182.123 euro en voor een villa 246.510 euro. Gemiddeld kost een woonhuis in België 195,554 euro, een appartement 207.393 euro en een bouwgrond 111 euro per vierkante meter. Voor een villa of landhuis betaal je in België gemiddeld 334.091 euro.

De verkoop van vastgoed ging in het eerste semester in Limburg fors achteruit. Zo daalde de verkoop van villa’s met 17,5 procent, de verkoop van gewone woonhuizen met 18,8 procent, de verkoop van appartementen met 18,5 procent en de verkoop van bouwgronden met 22,3 procent. Opvallend is ook dat de daling van het aantal vastgoedtransacties in Limburg gepaard gaat met een daling van de prijzen, in tegenstelling tot de rest van Vlaanderen, waar het de huizenprijzen nog stegen. Zo werden villa’s in Limburg 5 procent goedkoper, appartementen 1,4 procent en bouwgronden 5,2 procent. Alleen de prijzen van gewone woonhuizen blijven stabiel en gaan zelfs nog licht omhoog (0,7 procent).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.