Primagaz: 2 overnames en 3,4 miljoen investeringen

Primagaz uit Tessenderlo, leverancier van propaangas voor auto's, huishoudelijk en industrieel gebruik, heeft een uitstekend jaar 2010 achter de rug. “Oorzaak van onze forse omzetstijging is het koude weer in het begin en op het einde van het jaar, waardoor de vraag naar propaan is toegenomen,” zegt Gabor Kolos, die sinds juli vorig jaar de leiding van de Belgische onderneming in handen heeft. “Daarenboven hebben we een nieuwe marketingcampagne gelanceerd, die de klanten duidelijk maakt dat propaan een milieuvriendelijk alternatief is voor olieproducten. Die boodschap is positief ontvangen.” Zelf geeft Primagaz overigens het goede voorbeeld met een installatie voor zonnestroom van 20.000 kW/jaar.

3,4 miljoen
Primagaz heeft de afgelopen maanden stevig geïnvesteerd in de vestiging van Tessenderlo. “In de eerste plaats gaat het om investeringen in de verbetering van de veiligheid en van de technische installaties,” zegt Gabor Kolos nog. “Bovendien hebben we in België ook een 1000-tal nieuwe gastanks geplaatst en flessen aangekocht. Alles samen bedraagt deze investering 3,4 miljoen euro.”

Meer acquisities
Ook 2011 ziet er rooskleurig uit. Gabor Kolos is enthousiast: “We verwachten vooral veel groei in Wallonië omdat daar de landelijke gebieden het grootst zijn, en er bij gebrek aan aardgas, wordt verwarmd met propaan.” Een verdere stijging van de omzet verwacht het bedrijf ook van bijkomende acquisities. “In 2010 hebben we de West-Vlaamse ondernemingen West Gas en Verbeke Gas overgenomen. We blijven intussen uitkijken naar bijkomende opportuniteiten.”

Primagaz stelt vandaag ongeveer 73 mensen tewerk in Tessenderlo. Dat zijn er 10 meer dan een jaar geleden. De organisatie is overigens nog op zoek om een 5-tal bijkomende collega’s aan te werven.