Nieuws Limburg Primeur in Genk: videochat in bankkantoor

Primeur in Genk: videochat in bankkantoor

Primeur in Genk: videochat in bankkantoor

Klanten van bankverzekeraar KBC kunnen voortaan via een videoloket in Genk contact opnemen met hun adviseur. Ze kunnen er ook buiten de traditionele openingsuren terecht voor advies, betaalopdrachten, administratie en beperkte transacties. “Het is een experiment,” zegt Stephan Olaerts, directeur Retail van KBC België. “Na zes maanden zullen we het evalueren.”

KBC_Videoloket_JG_120115_03Onder meer in de VS, Italië, Turkije en Polen zijn er al banken die met een zogenaamde Personal Teller Machine (PTM) uitpakken. KBC is de eerste financiële instelling in ons land die met een dergelijk videoloket experimenteert. De KBC-kantoren in Genk-centrum en in de Vennestraat krijgen de primeur. Via het videoscherm kunnen de klanten contact leggen met een KBC-medewerker, en dit tot 20u ’s avonds en zaterdagvoormiddag van 9 tot 12 uur. “Het is nu eenmaal zo dat vele klanten persoonlijk advies en hulp van een medewerker verkiezen,” aldus Olaerts.

De drie ‘video-adviseurs’ die in contact zullen staan met de klanten, opereren vanuit Hasselt. Ze krijgen toegang tot het klantendossier na het invoeren van de bankkaart met de juiste code.

“We krijgen na de eerste tests vooral positieve reacties,” zegt regiodirecteur Marc De Zwart. “Zelfs klanten van andere banken hebben we al met ons videoloket kunnen voorthelpen. Na een positieve evaluatie kan het concept worden uitgerold in de rest van het land.” KBC telt 840 kantoren en 3 miljoen klanten in België.

(op de foto, vlrn: Chris Dorpmans, Marc De Zwart en Stephan Olaerts)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.