Nieuws Limburg Primeur: opleiding voor drone-piloten

Primeur: opleiding voor drone-piloten

Primeur: opleiding voor drone-piloten

Werk creëren kan ook door een nieuw beroep uit te vinden: drone-piloot. Syntra Limburg heeft samen met drone-producent Skyeye uit Genk de allereerste Drone Pilot Academy opgericht. Cursisten die de opleiding succesvol doorlopen, krijgen een internationale certificering als professioneel drone-piloot. Dat is nodig aangezien vele bedrijfstakken graten zien in toepassingen met drones, en daarvoor de geschikte mensen willen inhuren. Zo worden drones niet alleen gebruikt om luchtbeelden te maken, maar zijn er tevens interessante mogelijkheden zoals het besproeien van gewassen, industriële inspecties, koerierdiensten, bewakingsopdrachten, enzovoort.

Drone Pilot AcademyGeert Nijst, CEO van Skyeye, stapte naar Syntra Limburg op een opleiding op maat uit te werken. In het lessenpakket (theorie en praktijk) worden onderwerpen behandeld als luchtvaartwetgeving, meteo, aerodynamica, gps en privacywetgeving. De oprichters van de Drone Pilot Academy zijn ambitieus. De cursus zal weldra ook in het Engels worden aangeboden en vervolgens worden uitgebreid naar andere Europese landen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.