Nieuws Limburg Primeur uit Bilzen: warm water op zonnepanelen

Primeur uit Bilzen: warm water op zonnepanelen

Primeur uit Bilzen: warm water op zonnepanelen

Electro Technics Bilzen gaat in samenwerking met Szumlanski bvba, een nieuw warmwatersysteem op de markt zal brengen. Het gaat om een primeur in ons land, aldus zaakvoerder Roberto Porco.

Electro Technics“Het systeem bestaat uit 8 of 10 PV-panelen, een regelaar en een weerstand,” legt hij uit. “Hiermee kunnen we in 1 dag een boiler van 200 liter opwarmen naar 80 graden. Dat is het resultaat van de proefopstelling die we zopas gemaakt hebben (foto). De weersomstandigheden waren niet eens optimaal. We maken ons sterk dat het zelfs in 6 uur tijd zou moeten lukken.”

Electro Technics Bilzen gaat het systeem nu commercialiseren in de Benelux. “Het is volledig onderhoudsvrij en goedkoper dan een zonneboiler. We hebben dus alle troeven van een succesverhaal in handen,” aldus Roberto Porco.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.