Nieuws Limburg Primeur voor Alkens IT-bedrijf

Primeur voor Alkens IT-bedrijf

Primeur voor Alkens IT-bedrijf

Behind Your Business, een IT-huis uit Alken, heeft samen met dorpsgenoot De Wiekslag een applicatie gemaakt waarmee de begeleiding van jongeren in de jeugdhulp kan opgevolgd worden. Het is voor het eerst dat een systeem de koppeling maakt met het overheidsplatform e-Youth.

Als jongeren terecht komen in de jeugdhulp zijn er tal van administratieve handelingen vereist. Bovendien moet heel wat gevoelige informatie op een beveiligde manier gecentraliseerd worden. De overheid heeft daarom het platform e-Youth opgericht, dat alle gegevens bundelt.

Het Alkense IT-huis Behind Your Business heeft nu een applicatie ontwikkeld waarmee instellingen gegevens kunnen uitwisselen met e-Youth. De toepassing, die Jeugdlink werd gedoopt, kwam tot stand in samenwerking met vzw De Wiekslag, ook in Alken.

Software voor opvolging van de jeugdzorg bestaat er wel meer. Zo heeft Scapta in Hasselt het pakket Kalena365 ontwikkeld voor de registratie van gegevens in deze sector. De primeur voor Behind Your Business is de koppeling met e-Youth. “Een toepassing die heel wat impact zal hebben op de hele jeugdzorg in België, wat ons veel voldoening geeft en trots maakt”, zegt Sven Vanoirbeek, CEO van Behind Your Business. “Dat de data automatisch doorstromen naar de overheid is een unicum en betekent dat er een grote last van de schouders valt bij alle organisaties.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.