Nieuws Limburg Primeur voor Hasseltse kranenbouwer

Primeur voor Hasseltse kranenbouwer

Primeur voor Hasseltse kranenbouwer

Als eerste op de Belgische betonmarkt heeft het Hasseltse bedrijf Alcomat Hydraulic Service (AHS) een speciale betonpomp gebouwd op een chassis met compacte wielbasis.

“Door het compacte gewicht van de opbouw is het mogelijk om deze betonpomp met een giek van 40 meter lengte op te bouwen op deze compacte truck”, legt Stephanie Vanhees, allround medewerker bij AHS, uit. “Het gebruik van ijzersterk, maar vederlicht carbon voor het 4e en 5e giekdeel, zorgt ervoor dat alle wettelijke bepalingen qua gewichten ruimschoots gerespecteerd worden. De pomp maakt veel minder lawaai en voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Het grootste voordeel is echter dat het 6×4-chassis met een compacte wielbasis toelaat om ook kleinere werven gemakkelijk te bereiken.”

Deze speciale betonpomp werd door AHS gerealiseerd voor Dave Betonpompen uit Aarschot. Het is de bedoeling om de constructie nu ook naar andere leveranciers in binnen- en buitenland te gaan verdelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.