Prins-in-Lommel-300×200-1

Prins Filip bekijkt elektrische truck in Lommel

Prins Filip heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het competentiecentrum voor automobielindustrie Flanders' Drive in Lommel. Hij kreeg er onder meer een testversie te zien van een elektrisch aangedreven truck. Als cadeautje mocht de prins 2 Lego-autootjes voor zijn kinderen in ontvangst nemen.

Het bezoek van Prins Filip aan Flanders' Drive past in een reeks van bezoeken aan Belgische bedrijven die actief zijn in de domeinen van hernieuwbare energie, duurzame ontwikkeling en nieuwe technologieën. In het Lommelse competentiecentrum, dat mee gefinancierd wordt door de Vlaamse overheid, bestuderen bedrijven en wetenschappers vernieuwende technieken voor de voertuigenindustrie. Een hot item, dat ook aan de Prins uitvoerig werd toegelicht, is de ontwikkeling van elektrisch aangedreven voertuigen. Meer specifiek legde Renilde Craps, directeur van Flanders' Drive uit hoe er momenteel wordt gesleuteld aan een oplaadbare vrachtwagen. In gezelschap van minister van Innovatie Lieten en Limburgs gouverneur Reynders, nam de prins plaats in de trekker, en mocht hij als passagier het voertuig in de hal uittesten.

Na de officiële voorstelling mocht Prins Filip nog enkele cadeautjes in ontvangst nemen. Flanders' Drive bedacht hem met 2 autootjes in Lego, waarin de namen van zijn kinderen waren gegraveerd. Iets na het middaguur zette de prins zijn gevolg opnieuw in beweging, op weg naar een volgende innovatieve bestemming.