Nieuws Limburg Profel-groep (Overpelt) overschrijdt 300 miljoen

Profel-groep (Overpelt) overschrijdt 300 miljoen

Profel-groep (Overpelt) overschrijdt 300 miljoen

U kent ze allicht alleen van de gigantische blauwe bedrijfshallen langs de ring in Overpelt: de Profel-groep van de familie Lauwers. Ze houden van profielen: veel en laag. Want als producent van raam- en deurprofielen mogen ze dan tot de allergrootste in het land behoren, naar de buitenwereld toe blijft de bedrijvengroep erg ‘low profile’. Een eigenzinnige keuze, die nochtans blijkt te werken. Want zonder dat het bedrijf ooit 1 euro aan reclame of PR heeft besteed, werd in 2010 toch maar mooi de kaap van 300 miljoen omzet gerond. Vooral het hoofdbedrijf, FAL Achel (FAL staat voor Frans en Albert Lauwers, de stichters), deed het op dat vlak goed met een toename van 10 miljoen (tot 133 miljoen). Ook Profel, Profalu, Protec en Profelco zorgden er allen voor dat de groepsomzet zo’n 10 procent steeg. Een optellling van de 9 belangrijkste Belgische vennootschappen komt uit op een totaal van 303,7 miljoen.

Ook de winst in de Profel-groep nam toe, zij het lichtjes, van ongeveer 18,9 miljoen tot 19,5 miljoen. FAL Achel, waar de winst terugliep met 2,4 miljoen, was de oorzaak van de geringe stijging.

De cijfers van de Lauwers-groep zijn in feite nog hoger, aangezien de Nederlandse en Franse bedrijven hier niet in vervat zitten.

Kiekje bij de viering van 50 jaar FAL Achel. (Foto: René Winters)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.