Nieuws Limburg Project voor doorstroming academici naar bedrijven

Project voor doorstroming academici naar bedrijven

Project voor doorstroming academici naar bedrijven

De Universiteit Hasselt gaat doctoraatsstudenten begeleiden om hen de juiste keuze in hun carrière te laten maken. Want zelfs voor de allerknapste koppen is het niet altijd eenvoudig om een geknipte job te vinden. Jonge onderzoekers vinden het blijkbaar moeilijk om uit de academische wereld te treden, hoewel de vraag naar onderzoekstalent bij de ondernemingen zeker bestaat.

“Momenteel werken er aan de UHasselt bijna 380 onderzoekers aan een doctoraat”, zegt Yves Soen, HR-manager van de universiteit. “Hoewel de meerderheid uiteindelijk kiest voor een job in de bedrijfswereld, stemmen de verwachtingen van de ondernemingen en de onderzoekers niet altijd overeen.”

“Vandaar dat we met een proefproject de juiste match willen maken door samen met de VDAB jonge onderzoekers intensief te begeleiden bij hun carrièreplanning”, vult directeur onderzoekscoördinatie Ann Peters aan. “Zo kunnen deze onderzoekers bewuster kiezen voor een post-doctoraat, een functie in een onderzoekscentrum of een managersfunctie in een bedrijf, al dan niet in een internationale context.”

Meet & Greet
Het Innovatiecentrum Limburg engageert zich in het project om de academici in contact te brengen met de bedrijven. “In de eerste plaats organiseren we een ‘meet & greet’ met managers die vroeger zelf een doctoraat hebben behaald”, zegt Stijn Scholts van Innovatiecentrum Limburg. “Daarna stellen we hen voor aan bedrijven die interesse hebben om een onderzoeker in dienst te nemen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.