Nieuws Limburg Projectontwikkeling van Machon in slechte papieren

Projectontwikkeling van Machon in slechte papieren

Projectontwikkeling van Machon in slechte papieren

De Ondernemingsrechtbank in Tongeren heeft vorige week de bescherming tegen schuldeisers toegekend aan twee vennootschappen van de vastgoedgroep Machon uit Lanaken. Het gaat om divisies actief in de projectontwikkeling (dus niet het immokantoor). De perikelen zorgen al vele maanden voor vertraging in de bouwprojecten die de bedrijven in de steigers hebben staan.

Luc Machon is erg gekend in de vastgoedwereld, zowel in België als Nederland, en dit vooral door zijn activiteiten als makelaar van exclusief vastgoed en via zijn functies binnen de beroepsverenigingen CIB en BIV, waar hij jarenlang voorzitter van was.

De uitbreiding van de activiteiten naar projectontwikkeling hebben echter niet hetzelfde succes gehad. Projecten in zijn thuisgemeente Lanaken, zoals de bouw van een Delhaize-supermarkt met 29 appartementen (Residentie De Caritat), lopen al maanden vertraging op. Machon heeft daarop bescherming tegen de schuldeisers (WCO) gevraagd voor de vennootschappen Bepaluc Belgium NV en Machon Vastgoedpromotoren BVBA. De rechter heeft dat verzoek ingewilligd voor een termijn van 2 maanden. Machon krijgt tot midden mei de tijd om aan te tonen dat de continuïteit van deze vennootschappen kan gegarandeerd worden.

Intussen kunnen schuldeisers al een schuldvordering indienen via Regsol. We benadrukken nog even dat de voornaamste activiteit van Machon, met name de vastgoedpromotie (Machon Immobiliën & Advies) niet betrokken is in deze juridische procedure en dus gewoon, zonder voorwaarden, actief blijft.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.