Nieuws Limburg Prosecurity behaalt als eerste nieuw kwaliteitslabel

Prosecurity behaalt als eerste nieuw kwaliteitslabel

Prosecurity behaalt als eerste nieuw kwaliteitslabel

Beveiligingsbedrijf Prosecurity uit Hasselt heeft als eerste in Limburg een Incert-certificaat voor videosystemen behaald. “Het is een nagelnieuw kwaliteitslabel voor installateurs die videobewaking van de hoogste standaard garanderen”, zegt de trotse zaakvoerder Dirk Martens.

Het Incert-label bestaat al langer voor alarmsystemen en wordt ingevolge nieuwe wetgeving nu ook uitgebreid naar videobewaking. “Het probleem met video is dat vele installateurs dit in hun aanbod hebben opgenomen zonder veel kennis van zaken”, legt Dirk Martens uit. “Een aantal systemen kan je ook gewoon in een doe-het-zelf-shop of computerwinkel kopen. Met alle gevolgen van dien: beelden zijn van slechte kwaliteit, er is geen herkenning bij incidenten, beelden worden gehackt en verschijnen op louche Russissche websites… Vandaar dat de consument zich voortaan kan richten tot erkende vakmensen die het Incert-certificaat behalen.”

Prosecurity is daar als eerste in geslaagd, nog voor de nieuwe wetgeving ingaat op 25 mei. “We plaatsen al IP-camera’s sinds 1999 en weten dus goed hoe het moet”, aldus nog Martens. “De examens voor het label zijn succesvol afgerond en de controle-instanties hebben hun werk gedaan. We zijn dan ook heel trots dat Prosecurity als eerste het certificaat in ontvangst mag nemen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.