Nieuws Limburg Provan en Dentsply zijn eerste “Factory of the Future”

Provan en Dentsply zijn eerste “Factory of the Future”

Provan en Dentsply zijn eerste “Factory of the Future”

Samen met 2 anderen zijn Dentsply uit Hasselt en Provan uit Genk uitgeroepen tot de eerste “Fabrieken van de Toekomst”. Volgens initiatiefnemers Agoria en Sirris hebben deze technologiebedrijven de voorbije jaren zodanig geïnvesteerd in o.a. de modernisering van hun machines, digitalisering, sociale innovatie en ecologie, dat ze vandaag op productievlak internationaal tot de wereldtop behoren. Uit handen van Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters de award Factory of the Future. Technologiefederatie Agoria en Sirris (het collectief centrum van de technologische industrie), begeleiden momenteel nog 140 andere bedrijven in hun transformatie naar fabriek van de toekomst. Bedoeling is dat zij trekkers worden om de maakindustrie in Vlaanderen te versterken en wereldwijd te kunnen blijven meespelen in dit segment.

factory of the futureDentsply Implants behoort tot de absolute wereldtop in de markt voor tandimplantaten. De productiesite in Hasselt focust op patiënt-specifieke hulpmiddelen voor het herstellen van een gebit. Dentsply Implants doet hierbij een beroep op moderne productietechnieken zoals 3D-printing en CAD/CAM-frezen. In hun transformatie naar Factory of the Future slaagde Dentsply Implants er onder meer in om hun materiaalkosten met 40% te reduceren dankzij een investering in 3D-printingtechnologie. Voorts kan het voortaan bouwen op een sterk netwerk van verticale, horizontale en multidimensionale samenwerkingsverbanden.

Metaalbewerkingsbedrijf Provan, met vestigingen in Genk en Bilzen, verzorgt laswerken, laser- en plaatbewerking, profielbewerking en assemblage voor klanten uit verschillende industriële sectoren. Een doorgedreven aanpak op basis van Quick Response Manufacturing staat centraal in alles wat Provan doet. Op weg naar de Factory of the Future besteedde Provan met de invoering van een nieuw operationeel planningssysteem veel aandacht aan het concept van de Digital Factory. Het systeem stimuleert daarnaast de zelfstandigheid en verhoogt de betrokkenheid van werknemers. De creatie van een partnernetwerk voor toeleveranciers zorgde voor een betere samenhang doorheen de waardeketen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.