Nieuws Limburg Provinciale bedrijfsbelastingen uitgesteld

Provinciale bedrijfsbelastingen uitgesteld

Provinciale bedrijfsbelastingen uitgesteld

De Bestendige Deputatie heeft de provinciale belasting voor bedrijven (en gezinnen) uitgesteld tot het najaar. Het bestuur engageert zich bovendien voor de behandeling van omgevingsvergunningen binnen de voorziene termijnen. “Ook de rest van de essentiële dienstverlening aan bedrijven zal worden verdergezet”, aldus gedeputeerden Tom Vandeput (Economie en Personeel) en Inge Moors (Financiën en Ruimtelijke Ordening).

Gedeputeerde Tom Vandeput: “Ook de provincie is een essentiële dienst. Wij hebben de digitale transitie van het bestuur een versnelling hoger geschakeld, zodat 80 % van de provinciale functies via telewerken wordt opgenomen. Hierdoor blijft de provinciale dienstverlening voor gezinnen en bedrijven gegarandeerd.”

Inge Moors vult aan: “Door de coronacrisis hebben we de provinciale dienst Omgevingsvergunningen snel geherorganiseerd. Dit laat toe om vergunningen zoveel mogelijk binnen de voorziene termijnen af te leveren (voor zover niet opgeschort door het Nooddecreet), zodat investeringen geen nodeloze vertragingen oplopen. We stellen vast dat de afgelopen weken nog heel wat dossiers digitaal werden ingediend.”

De deputatie heeft ook beslist om de provinciale belastingen later te innen. Tom Vandeput: “De inning van de bedrijfsbelasting gebeurt normaal in juni. Die inning wordt uitgesteld naar het najaar. Het gaat om ruim 80.000 belastingaanslagen van zelfstandigen en bedrijven. Hierdoor kunnen zij langer beschikken over de liquiditeiten die broodnodig zijn voor de restart van de onderneming of om het omzetverlies te overbruggen. De aanslagen zullen pas begin november worden verstuurd.” Onder meer Voka Limburg had hier eerder al op aangedrongen.

Ook de provinciale belasting voor gezinnen wordt uitgesteld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.