Nieuws Limburg Provincie geeft 360.000 euro voor opknappen gevels winkelpanden

Provincie geeft 360.000 euro voor opknappen gevels winkelpanden

Provincie geeft 360.000 euro voor opknappen gevels winkelpanden

Tien gemeenten gaan subsidies geven om winkelpanden op te knappen: in totaal zullen ze daarvoor 720.000 euro op tafel leggen (hetzelfde bedrag dat Europa bijdraagt). “Om de gemeenten te steunen, heeft de provincie besloten de helft voor haar rekening te nemen”, zegt gedeputeerde Marc Vandeput.

Het gaat om Genk, Hasselt, Hechtel- Eksel, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik, Maasmechelen, Neerpelt en Tongeren. Eigenaars en huurders komen in aanmerking voor de subdidies. Ze moeten wel zelf hetzelfde bedrag investeren. Voor actieve winkels en handelspanden kan er geld aangevraagd worden voor gevelrenovatie. In leegstaande handelspanden mag er ook in inrichting geïnvesteerd worden. 

In totaal komen Europa en Vlaanderen met 1,6 miljoen euro over de brug. Alle provincies konden instappen, in Antwerpen zijn er bijvoorbeeld maar 3 gemeenten die een subsidiereglement opgemaakt hebben. “Renovatiewerken zijn duur en worden mede daarom door eigenaars en huurders-handelaars vaak op de lange baan geschoven. 

De subsidie kan drempelverlagend werken”, benadrukt gedeputeerde Marc Vandeput. 

CV

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.