Nieuws Limburg Provincie vernietigt bezwaren tegen bouw Ikea

Provincie vernietigt bezwaren tegen bouw Ikea

Provincie vernietigt bezwaren tegen bouw Ikea

Volgens de planning van Ikea hadden de werken aan de nieuwe winkel in Hasselt al moeten gestart zijn. De stad Hasselt leverde hiervoor een bouwvergunning af, maar 2 vastgoedbedrijven (Redevco en Pans) gingen hiertegen in beroep bij de provincie. Het provinciebestuur heeft nu de twee bezwaren onontvankelijk verklaard. “We hebben de dossiers juridisch onderzocht en een hoorzitting georganiseerd waarop alle partijen hun standpunt hebben toegelicht,” vertelt gedeputeerde Inge Moors. “Daaruit concluderen we dat de ingediende beroepschriften onontvankelijk zijn.”

Ikea Coming SoonDoor deze beslissing wordt de vergunning die door het stadsbestuur van Hasselt in de zomer werd afgeleverd, bevestigd. Er kan wel nog hoger beroep worden aangetekend bij de Raad van Vergunningsbetwistingen in Brussel (binnen 45 dagen), maar dit werkt echter niet opschortend, zodat Ikea de werken nu kan aanvatten. Dat zal echter niet meteen gebeuren, want Redevco en Pans hebben gelijktijdig ook een procedure bij de Raad van State lopen tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) Hasselt-Genk. Hierover wordt pas binnen zeven maanden een uitspraak verwacht.

“Het positieve nieuws geeft ons extra vertrouwen,” reageert woordvoerder Steven De Smet op de beslissing van de deputatie. “Officieel zijn we nog niet op de hoogte. Toch is het nog afwachten hoe de procedures bij de Raad van State verlopen. Dat kan nog maanden of zelfs jaren duren. Toch gaan we na ontvangst van de officiële beslissingen bekijken of en wanneer juist we van start kunnen gaan.”

Daarmee geraakt de nood aan nieuwe jobs nog niet op korte termijn ingevuld. Dat was nochtans één van de redenen waarom de provincie blij was met de verwerping van het beroep. “De investering van Ikea is goed voor meer dan 70 miljoen euro en de creatie van meer dan 300 jobs,” aldus nog Inge Moors. “Voor onze provincie is dit een belangrijk signaal, net nu we aan de vooravond staan van de laatste post bij Ford Genk.”

GuT/KMe

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.