Nieuws Limburg Punch bouwt nieuw hoofdkantoor in Sint-Truiden

Punch bouwt nieuw hoofdkantoor in Sint-Truiden

Punch bouwt nieuw hoofdkantoor in Sint-Truiden

De producent van transmissies Punch Powertrain wil dit jaar naar een omzet van 200 miljoen euro. Dat heeft topman Cor van Otterloo gezegd ter gelegenheid van de eerstesteenlegging van het nieuwe hoofdkantoor in Sint-Truiden. “Dat was nodig,” legt topman Cor van Otterloo uit. “Want het werd hier echt veel te krap.” Momenteel telt Punch Powertrain in Sint-Truiden zo’n 350 werknemers en de komende maanden komen er daar nog 50 bij. Een groot aantal van hen is werkzaam in onderzoek en ontwikkeling. Wereldwijd groeit Punch Powertrain 650 tot 750 werknemers. “In 2007 hadden we in R&D welgeteld 17 mensen,” lacht van Otterloo. “Nu zijn er dat al dik 200.”

Punch Powertrain, de producent van continu variabele transmissies, is bezig aan een indrukwekkend groeiparcours. Zo werd het voorbije jaar afgesloten met een omzet van 150 miljoen, tegenover 140 miljoen in 2012. “Voor 2014 schatten we de omzet op 200 miljoen en dat is niet overdreven. Het orderboekvoor het eerste kwartaal is nu al 40 procent dikker dan vorig jaar.”

De eerstesteenlegging werd bijgewoond door een delegatie van de nieuwe Chinese aandeelhouder New Horizon, die eind vorig jaar voor 30 procent in het kapitaal van Punch Powertrain stapte. Tot dusver is China zowat de belangrijkste afzetmarkt van Truiense cvt’s en het aantal klanten groeide inmiddels tot 19. De automatische transmissies die door Punch Powertrain worden geproduceerd, zijn erg in trek in China en zijn bovendien compatibel met hybride technologie. Toch richt het bedrijf zich niet alleen op China, maar werkt het ook in opdracht van het Maleisische Proton en lopen er gesprekken met Fiat in Brazilië.

Duitse trikes
Cor van Otterloo schat dat het nog een paar jaar duurt vooraleer de Limburgse cvt’s in Chinese auto’s op Europese wegen te zien zullen zijn. “Merken als Geely, het moeder bedrijf van Volvo, en Great Wall Motors hebben echt een enorme evolutie meegemaakt op vlak van design en veiligheid,” argumenteert hij. “Toch behoort Europa niet tot hun belangrijkste markt. Ze zijn in eerste instantie geïnteresseerd in markten waar nog groei inzit.”

Momenteel produceert Punch Transmissions 180.000 cvt’s per jaar. In het vorige recordjaar 2003 waren er dat 32.000. Een aantal daarvan wordt straks geleverd aan de Duitse fabrikant van Trikes Rewaco. De Europese marktleider van de motoren met drie wielen wil met een automatische versnellingsbak de Amerikaanse markt op.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.