Nieuws Limburg Punch in the face: 245 jobs bedreigd in Sint-Truiden

Punch in the face: 245 jobs bedreigd in Sint-Truiden

Punch in the face: 245 jobs bedreigd in Sint-Truiden

Bij de producent van transmissies Punch Powertrain in Sint-Truiden is een nieuwe ontslagronde aangekondigd. Omdat de Chinezen minder versnellingsbakken nodig hebben en de ontwikkeling van modellen voor hybride wagens vertraging oploopt, worden er 245 banen bedreigd.

Vorig jaar vonden er bij een ontslagronde bij Punch Powertrain 138 ontslagen plaats, nu moeten nog eens 254 mensen vrezen voor hun baan. Het zou heel snel kunnen gaan: dit en volgend kwartaal kan de herstructurering een feit zijn.

Er worden 2 redenen aangehaald voor de drastische beslissing. De eerste is de vertraging in de ontwikkeling van de hybride transmissie, waar Punch Powertrain een contract voor heeft afgesloten met de Franse PSA-groep. De productie zou volgend jaar starten, maar die deadline lijkt niet haalbaar, waardoor de planning met ‘een gat’ zit. Er is op de ondernemingsraad ook aangehaald dat er een terugval is op de Chinese markt, waardoor het volume in Sint-Truiden moet afgebouwd worden.

Voor de mensen die moeten vertrekken wordt nu een sociaal plan uitgewerkt. De basis hiervoor is er al, wat toch één voordeel is van de ontslagronde die vorig jaar plaatsvond.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.