Nieuws Limburg Punch Powertrain: 300 jobs in Sint-Truiden

Punch Powertrain: 300 jobs in Sint-Truiden

Punch Powertrain: 300 jobs in Sint-Truiden

De producent van versnellingsbakken voor de auto-industrie Punch Powertrain gaat de komende drie jaar zo’n 300 nieuwe mensen aanwerven voor de productie in Sint-Truiden. Dat heeft CEO Jorge Solis donderdag gezegd tijdens de viering van 50 jaar Punch. Er werd ook een joint venture aangekondigd met het Indiase Tata Group om samen aandrijvingen te ontwikkelen en te produceren voor de Indiase markt.

De aangekondigde aanwervingen zijn een gevolg van de joint venture met de internationale autogroep Stellantis, waar onder meer Peugeot, Citroën, Opel, Fiat en Chrysler toe behoren. Eind dit jaar gaat in Sint-Truiden de productie van start van onderdelen voor een nieuwe type versnellingsbak, dat in het Franse Metz en in het Italiaanse Mirafiori wordt geassembleerd. In totaal gaat het over een productiecapaciteit van 1,2 miljoen versnellingsbakken voor hybride en plug-in hybride voertuigen.

Daarnaast gaat Punch Powertrain in zee met Tata AutoComp Systems Limited, onderdeel van Tata Group. Samen gaan ze ernaar streven om duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen tegen een betaalbare prijs op de Indiase markt te brengen. Dit bevat het ontwerp, de productie, de marketing en de verkoop van een compacte transmissie met dubbele koppeling.

Een derde belangrijke aankondiging op de viering van de 50ste verjaardag, is de oprichting van een afzonderlijke juridische entiteit voor alle EV-gerelateerde activiteiten (Electrical Vehicle) van Punch Powertrain. Samen met een partner die nog moet aangetrokken worden, zal de Truiense hoofdzetel een expertise-ecosysteem opbouwen.

En daarmee is Punch Powertrain opnieuw helemaal op de rails, nadat de afgelopen jaren een mager beestje waren…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.