Nieuws Limburg Punch Powertrain doet belangrijke overname

Punch Powertrain doet belangrijke overname

Punch Powertrain doet belangrijke overname

Het Truiense Punch Powertrain is het jaar goed begonnen. In Frankrijk werd zopas het elektronicabedrijf Apojee overgenomen. “Deze overname is een belangrijke stap in de groei van onze onderneming”, zegt Simone Bald van Punch Powertrain.

Apojee is een technologiebedrijf dat elektronische componenten ontwikkelt voor de lucht- en ruimtevaart en voor de auto-industrie, onder meer voor producenten van hybride en elektrische aandrijvingen. Tot het cliënteel van Apojee behoren autobouwers zoals Renault, BMW, PSA en Porsche en toeleveranciers zoals Continental, Delphi, Valeo en Johnson Controls. Elektronische componenten van Apojee worden ook in de Formule 1 gebruikt. Het bedrijf is gevestigd in Clermont-Ferrand en heeft vestigingen in Nice en München. Er werken een vijftigtal werknemers, vooral hoog opgeleide technici en ingenieurs.

“De overname zorgt voor een snelle stijging van onze onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit op vlak van elektrische en hybride transmissies”, aldus Simone Bald van Punch Powertrain. Hierdoor krijgt Punch er meteen een vierde ontwikkelingscentrum bij, naast de bestaande R&D-centra in Sint-Truiden, Eindhoven en het Duitse Flechtorf.

Nog meer goed nieuws: Op 7 februari opent Punch Powertrain in China een tweede fabriek voor de productie van traploze transmissies. Hierdoor moet de spectaculaire groei worden verdergezet. De Truiense toeleverancier groeide de afgelopen 3 jaar met ruim 75 procent. In die periode werden er in Sint-Truiden maar liefst 321 nieuwe werknemers aangeworven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.