Nieuws Limburg Punch Powertrain in zee met autogroep PSA

Punch Powertrain in zee met autogroep PSA

Punch Powertrain in zee met autogroep PSA

Om de transmissie van de volgende generatie te ontwerpen, produceren en leveren, heeft het Truiense Punch Powertrain een nieuwe joint venture opgericht met PSA, de Franse autogroep die merken omvat als Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS Automobiles. Een belangrijke stap, aangezien hiermee de toevoer naar een grote speler op de markt verzekerd is.

De nieuwe transmissie met dubbele koppeling zal in eerste instantie dienen om de hybride elektrische voertuigen van Groupe PSA mee uit te rusten. Ook andere autofabrikanten wereldwijd zullen de Truiense technologie kunnen omarmen. Punch Powertrain heeft de meerderheid in de nieuwe joint venture (61%), die dient om de technologie verder te ontwikkelen en uit te rollen voor productie.

“Onze duidelijke productiestrategie is een verticale integratie van componenten, met name sleuteltechnologieën zoals elektrische aandrijflijnen”, zegt Olivier Bourges, bestuurder van Groupe PSA. “We hebben begrepen dat de toekomst veel meer is dan het verminderen van emissies. De uitdaging die voor ons ligt, is elektrificatie tegen betaalbare kosten, afgestemd op onze bestaansreden of central purpose.”

En ook bij Punch Powertrain is het enthousiasme groot: “We zijn verheugd om deze tweede joint venture-overeenkomst te lanceren met Groupe PSA, toch de op één na grootste autofabrikant van Europa”, aldus Jorge Solis, CEO van Punch Powertrain. “In de afgelopen 45 jaar heeft Punch Powertrain voortdurend pionierswerk verricht op het gebied van innovatieve en kosteneffectieve transmissietechnologieën. Deze nieuwe onderneming zal de speerpunt zijn van onze volgende generatie transmissies voor hybride elektrische voertuigen, zowel voor Groupe PSA als andere autofabrikanten wereldwijd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.