Nieuws Limburg Punch werkt aan revolutionair vliegwiel voor auto's

Punch werkt aan revolutionair vliegwiel voor auto's

Punch werkt aan revolutionair vliegwiel voor auto's

Punch Powertrain in Sint-Truiden werkt momenteel aan de ontwikkeling van een vliegwiel waardoor auto’s 30 procent van hun brandstof zouden kunnen besparen. Het gaat om een uitvinding van de Technische Universiteit Eindhoven, waarbij de energie die vrijkomt bij het remmen, wordt overgedragen op een vliegwiel, dat de wagen opnieuw aandrijft. Testritten in de stad tonen aan dat hiermee 30 procent zuiniger kan gereden worden en ook op de snelweg bedraagt de besparing 15 tot 20 procent. Het is de eerste keer dat zo’n vliegwiel succesvol in auto’s wordt uitgetest.

Voor de productie is de TU Eindhoven in zee gegaan met Punch Powertrain in Sint-Truiden, zo staat in een artikel van De Volkskrant. Het bedrijf verwacht in de komende jaren honderduizenden van deze vliegwielen te kunnen verkopen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.