Nieuws Limburg Q-Bakeries slaat wit uit van prijsstijging bloem

Q-Bakeries slaat wit uit van prijsstijging bloem

Q-Bakeries slaat wit uit van prijsstijging bloem

Bakkerijgroep Q-Bakeries uit Heusden-Zolder zit met de handen in het haar. Want de bloem is in het vierde kwartaal van 2010 zowat de helft duurder geworden. “Omdat dit zowat een derde van onze aankopen uitmaakt, is het logisch dat onze marges een flinke duik hebben genomen,” zegt financieel directeur Dirk De Roover, die na het vertrek van gedelegeerd bestuurder Jean-Marie Machiels in februari, samen met Marc Veen het bedrijf aanstuurt. “Aangezien de prijsstijgingen van de grondstoffen aanhouden, zullen we ook in 2011 moeten rekening houden met een minder forse groei van de cijfers.” De Q-Bakeries Groep realiseerde in 2010 een geconsolideerde omzet van 81 miljoen euro, en hoopt daar voor 2011 alsnog 4 tot 5 miljoen bij te kunnen doen.

Ondanks deze tegenvaller, is het bedrijf nog steeds op het overnamepad. “Onze klanten zijn vooral supermarkten, die vragende partij zijn om hun brood en patisserie af te nemen van grote nationale spelers met tal van lokale vestigingen,” zegt Dirk De Roover nog. Q-Bakeries heeft zelf een 6-tal bakkerijen in ons land. “Dat betekent concreet dat de nummers 3 tot 30 in onze sector gedoemd zijn om op termijn te verdwijnen. Er zal dus een groepering plaatsvinden, waarbij wij als nummer 2 (na La Lorraine, waartoe ook Manshoven Vers in Alken behoort), bezig zijn met overnamegesprekken. In de komende weken hopen we één en ander te kunnen concretiseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.