Nieuws Limburg Quetin zet grote stappen in nieuwe winkelformule

Quetin zet grote stappen in nieuwe winkelformule

Quetin zet grote stappen in nieuwe winkelformule

De familiale schoenhandels Quetin en L`Altra Scarpa vloeien in elkaar tot één concept. De winkels in Hasselt worden helemaal verbouwd om volgens een hybride winkelformule de toekomstige uitdagingen in de retail de baas te kunnen.

Het was in de jaren ’50 dat Walter Quetin met zijn echtgenote een winkel met kwaliteitsschoenen opende in de Hasseltse Kapelstraat. De passie voor het vak werd doorgegeven aan hun dochter Chris, die samen met Jacques Weyens de zaak verder uitbouwde. Met Tom Weyens is inmiddels de derde generatie van het familiebedrijf aan zet. En die wil helemaal mee zijn met de digitale revolutie en de vernieuwende retailconcepten die momenteel opmars maken. Een grondige transformatie van de klassieke, authentieke handelszaak dringt zich op. En dus staan er ingrijpende verbouwingen op de agenda.

“Quetin Schoenen en de winkel voor Italiaanse designmerken L`Altra Scarpa smelten samen”, zo klinkt het. “In de nieuwe formule combineren we de online en offline beleving. De etalage en de digitale catwalk vloeien vlot in elkaar over. Op die manier willen we als lokaal familiebedrijf stand houden in de sterk globaliserende en gedigitaliseerde retailsector.”

De winkels gaan weldra dicht om de verbouwingswerken te kunnen uitvoeren. Daarnaast moet de vernieuwde ‘concept store’ in volle ornaat kunnen pronken in de mooiste winkelstraat van Hasselt…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.