Nieuws Limburg Rajapack ziet aandeel online verkoop stijgen

Rajapack ziet aandeel online verkoop stijgen

Rajapack ziet aandeel online verkoop stijgen

De Tongerse specialist in distributie van verpakkingsmateriaal Rajapack heeft er een uitstekend jaar opzitten. De omzet in de Benelux steeg met 8% tot 34 miljoen euro. De verkoop via het internet neemt daarbij het voortouw.

Dat heeft algemeen directeur Wido Bourel (foto) bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsconferentie. “In deze moeilijke economische context mogen we trots zijn op deze resultaten”, aldus Bourel. “Het totaal aantal klanten is gestegen tot meer dan 30.000. Meer dan 200.000 zendingen zijn vorig jaar vanuit Tongeren gestuurd naar acht Europese landen. Dat is een record.”

Wido Bourel

Wido Bourel

Midden vorig jaar werd ook de website van Rajapack vernieuwd, met inbegrip van alle nieuwste snufjes, zoals interactieve video’s, snellere zoektools, foto’s die vanuit verschillende invalshoeken kunnen bekeken worden en integratie van sociale media. “Op één jaar tijd is het aandeel van de online verkoop gestegen van 20 naar 30%”, aldus Bourel. “Onze onlinepagina’s zijn vorig jaar méér dan 2,3 miljoen keer bekeken door niet minder dan 400.000 bezoekers, wat een verhoging betekent met 35%. Daardoor ging het aantal nieuwe onlineklanten er met méér dan 30% op vooruit. Het aantal bestellingen dat we zo mochten noteren is met 20% gestegen.”

Rajapack in Tongeren stelt 124 mensen tewerk. Het bedrijf beschikt ook nog over een salesafdeling in Breda met 12 medewerkers. Extra aanwervingen zijn niet uitgesloten, zo laat het bedrijf nog weten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.