Nieuws Limburg Raineri rijdt in sprint voorbij concurrentie

Raineri rijdt in sprint voorbij concurrentie

Raineri rijdt in sprint voorbij concurrentie

Gianfranco Raineri, zaakvoerder van de Italiaanse wijn- en delicatessenzaak die zijn naam draagt, is verkozen tot beste ondernemer van Genk. Hij haalde het nipt voor Kristof en Sanne Lambie (GPS) en Gwen Claes (Sanmax). Raineri vervoegt daarmee op de erelijst Olivier Strauven (Wara) en Bart Hiemeleers (Genker Plantencentrum).

Het is Unizo Genk, de lokale afdeling van zelfstandigenorganisatie Unizo, die jaarlijks de Genker Ondernemer van het Jaar verkiest. Voor deze editie ging de eindstrijd tussen de 3 genomineerden Kristof en Sanne Lambie (GPS), Gwen Claes (Sanmax) en Gianfranco Raineri (Raineri). Het was uiteindelijk die laatste die de jury wist te overtuigen en de hoofdprijs in wacht sleepte.

“Italo-Belg Gianfranco Raineri zet met zijn gelijknamig bedrijf Raineri een sterk verhaal neer”, vindt Luca Bruno, voorzitter van Unizo Genk. “Dat getuigt van straf ondernemerschap. Hij scoort niet alleen met een stenen winkel voor eindklanten, maar biedt ook een groot aankoop- en distributienetwerk aan voor horecazaken in heel het land. Daarnaast noteert Raineri een mooie groei én zet het in op innovatie in zowel producten en als concepten. Denk maar aan de wekelijkse verse pasta of het restaurant boven de winkel. Tot slot blinkt Raineri uit in de bovenlokale uitstraling, gaande van de particuliere winkel en het restaurant langs de Torenlaan tot het distributienetwerk in de b2b-sector.”

Redenen genoeg dus om de Genker Award toe te kennen aan deze voedingshandel. “Deze prijs is een mooie erkenning voor Gianfranco Raineri, maar vooral ook een boost voor de meer dan 4.000 ondernemers in onze stad”, besluit Luca Bruno.

Reageer op dit bericht

Reacties

. 2022-11-28 09:22:41

Proficiat van profeta gabriele

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.