Nieuws Limburg Ravago doet monsterovername in de VS

Ravago doet monsterovername in de VS

Ravago doet monsterovername in de VS

De familie Roussis-Van Gorp, eigenaar van plastic-verwerker Ravago, heeft het Amerikaanse chemiebedrijf Bamberger Polymers overgenomen. Dat schrijft De Tijd. De Amerikaanse trader in kunstharsen realiseert een omzet van 605 miljoen euro.

Ravago heeft het hoofdkantoor in de Antwerpse Kempen, maar heeft vele vertakkingen in Limburg. Zo is het centrale distributiecentrum van de groep gevestigd in Lommel (RLC). Met Alcomel, gespecialiseerd in sanitair en vloeren voor de zorgsector, heeft Ravago-groep nog een stevige poot in Tessenderlo.

De eigenaars, het echtpaar Theo Roussis en Gunhilde Van Gorp (dochter van Ravago-stichter Raf Van Gorp), behoren tot de rijkste Belgen. Ze zijn onder meer privé-aandeelhouder in bankverzekeraar KBC. Roussis is er ook bestuurder. Met de wereldwijde productie en handel in plastic grondstoffen komt er wel wat geld binnen: de Ravago-groep noteerde in 2016 een nettowinst van 151 miljoen euro.

Er kan dus af en toe gewinkeld worden. Het Amerikaanse Bamberger Polymers is een sectorgenoot en gespecialiseerd in kunststofharsen. Die worden als half afgewerkte producten aangewend voor de productie van bijvoorbeeld speelgoed, stofzuigslangen en drankrietjes. De onderneming is klant bij grote chemieconcerns wereldwijd. Met de overname versterkt Rovago de internationale marktpositie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.