Nieuws Limburg Ravenshout voorbeeld voor groene mobiliteit

Ravenshout voorbeeld voor groene mobiliteit

Ravenshout voorbeeld voor groene mobiliteit

De bedrijven van de industriezone Ravenshout in Beringen, Tessenderlo en Ham gaan samen met tal van overheidsinstanties, promotie voeren om het milieuvriendelijk woon-werkverkeer te stimuleren. Het gaat om een Europees gesubsidieerde campagne.

De reden ligt voor de hand, vindt gedeputeerde van Mobiliteit Cremers: “Er zijn hier bijna 400 bedrijven actief die samen zo’n 10.000 mensen tewerkstellen. 80% van die werknemers komt met de auto naar het werk. Nochtans is 45% van hen afkomstig uit Beringen, Tessenderlo en Ham. Nog eens 35% woont op minder dan 7,5 kilometer van Ravenshout, wat perfect met de fiets kan worden afgelegd. Toch komt slechts 10% met de fiets naar het werk.”


Het EFRO-project wil, naast de campagne, de industriezone Ravenshout ook beter bereikbaar te maken voor fietsers, busreizigers en carpoolers. Gedeputeerde Walter Cremers: “De studie is al in uitvoering en de komende twee jaar zullen er ook aanpassingen op het terrein zelf gebeuren.”

Om het project een beetje ludiek aan te pakken, werd De Ravenshoutbrigade opgericht, een groep enthousiaste werknemers van verschillende bedrijven die mee aan de kar trekken. Onder meer Borealis, Marlux en Bioracer vaardigen hiervoor mensen af.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.