IMG-20120820-00507-300×225

Rayen (Beringen) mag sanitair leveren in Ethias Arena

De nv Antwerps Sportpaleis, die de komende 2 jaar zo'n 12 miljoen euro investeert in ruil voor 27 jaar exploitatierechten in de Ehtias Arena en Grenslandhallen, schiet goed op met de verbouwingen. Momenteel worden in de monumentale Ethias Arena betonnen constructies geplaatst om vaste tribunes te bouwen. Een extra tussenniveau is goed voor 3000 m2 bijkomende oppervlakte en een VIP-ruimte voor 400 gasten. Er worden ook 44 extra toiletten gebouwd, een klus voor de firma Rayen uit Beringen. Het is meteen ook één van de enige Limburgse leveranciers die momenteel in de Ethias Arena aan de slag is. In oktober moet deze eerste fase van de verbouwingen achter de rug zijn, en de grootste zaal opnieuw verhuurd worden.

In de marge van de rondleiding die maandag voor de pers werd georganiseerd, vertelde de Hasselte schepen Tom Vandeput , die tevens voorzitter is van de vzw Grenslandhallen, dat het stadsbestuur zo'n 2 miljoen euro extra vrijmaakt voor een betere geluidswering. Onderzoek van Tractebel heeft aangetoond dat de geluidsoverlast bij een aantal evenementen vooral te wijten is aan de dakconstructie. Hier zal met de middelen van de stad een oplossing voor gezocht worden.

De site van de Grenslandhallen krijgt intussen meer concreet invulling. Binnen enkele weken zou de verhuis van discotheek Versuz naar Hal 5 rond moeten zijn. De Studio zou omgebouwd worden tot topsporthal, maar ook die onderhandelingen lopen nog.