Nieuws Limburg Reactie op ‘negerkop’ goed voor persprijs

Reactie op ‘negerkop’ goed voor persprijs

Reactie op ‘negerkop’ goed voor persprijs

Op donderdag 22 maart was discotheek Versuz in Hasselt het decor voor de derde editie van Comm’Af, dé hoogdag voor Limburgse marketing- en communicatieprofessionals. Naast de traditionele persprijs werden er ook de Communicatie Awards (Comma’s) uitgereikt. De gelukkige winnaars zijn Bakkerij Vangrootloon, Bokrijk, Stad Genk, UCLL & Pukkelpop en Unleashed.

Na een pleiade van prominente sprekers werden de winnaars van de marcom-prijzen bekendgemaakt. De persprijs, die sinds 1997 wordt toegekend aan de Limburgse onderneming of organisatie die het beste communiceert met de pers, gaat dit jaar naar Bakkerij Vangrootloon. “Voor een typisch familiebedrijf als Vangrootloon, is communiceren met de pers één van die dingen waar ze meestal niet mee bezig zijn”, aldus het gefundeerde juryverslag. “De vier broers Vangrootloon hebben geen dure managementcursussen gevolgd en zijn letterlijk groot geworden in de bakkerij. Met een investering van 2 miljoen euro vierden ze vorig jaar de 100ste verjaardag van het bedrijf. Dat zorgde voor de nodige media-aandacht waar ze erg goed mee omgingen. De bakkerij is zo de Rubicon overgestoken en heeft de deuren voor de pers geopend.”

Negerkop
“Ook dit jaar kwam het bedrijf nog in het nieuws, maar dit keer met kritiek op het gebakje ‘negerkop’ dat al 90 jaar in de etalages van de bakkerijen ligt. De Vangrootloons reageerden slim door een wedstrijd uit te schrijven voor een nieuwe naam voor het gebakje. Voor het gelijkekansencentrum Unia was dat voldoende om geen dossier te openen tegen de ‘negerkop’ van Vangrootloon.”

Comma’s
Naast de persprijs, werden ook de Comma’s uitgereikt. Dat zijn prijzen voor de beste Limburgse communicatie- en marketingcampagnes. Het lot van de genomineerden lag dit keer in de handen van het publiek, stuk voor stuk personen met een sterke marketing of communicatie-expertise.

De winnaars:

– Advertentie van het jaar: Bokrijk (andere genomineerden: Quartier Bleu, Syntra Limburg)

– TV-spot van het jaar: Stad Genk (andere genomineerden: Pleegzorg Limburg, Sarah Mo)

– Sociale media-campagne van het jaar: UCLL & Pukkelpop (andere genomineerden: ASAP, Jessa Ziekenhuis)

– Radiospot van het jaar: Unleashed (andere genomineerden: Het Poetsbureau, Pelckmans)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.