Nieuws Limburg Rechtbank gelooft in ambitie Onclin (Val-Saint-Lambert)

Rechtbank gelooft in ambitie Onclin (Val-Saint-Lambert)

Rechtbank gelooft in ambitie Onclin (Val-Saint-Lambert)

De rechtbank van koophandel in Luik heeft het reorganisatieplan van de kristalfabriek Val Saint-Lambert goedgekeurd. De wereldwijd bekende kristalproducent van de Limburgse familie Onclin krijgt hierdoor de kans om het bedrijf nieuwe groei-impulsen te geven.

Zoals eerder aangegeven in dit medium, wil Onclin met Val Saint-Lambert vooral de verre exportmarkten benaderen. Europese luxegoederen zijn erg gegeerd bij de ‘nouveau riche’ in die contreien. China, Rusland, Libanon, de Emiraten en andere oliestaten vormen het doelpubliek voor de Luikse kristalblazerij.

De ambitie van de familie Onclin wordt stapsgewijs waargemaakt. In februari moest een WCO nog bescherming bieden tegen de schuldeisers. Op 15 oktober liep die procedure af en kon met de overgrote meerderheid van schuldeisers een regeling worden getroffen. Vanaf nu ligt de weg naar herstel open, al kan ook Onclin hiervoor niet in een kristallen bol kijken…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.