Nieuws Limburg Rechter trekt faillissement terug in

Rechter trekt faillissement terug in

Rechter trekt faillissement terug in

De Ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft het faillissement van de onderneming Reners Johan BV ingetrokken. De begrafenisondernemer uit Houthalen-Helchteren heeft met succes verzet aangetekend tegen het vonnis van 17 september.

De vennootschap Reners Johan legde niet zelf de boeken neer, maar werd gedagvaard. Omdat de zaakvoerders verstek lieten gaan op de zittingsdag, werd het bedrijf op 17 september failliet verklaard. Patrick Berben werd aangesteld als curator om het dossier af te handelen.

Maar Johan Reners tekende verzet aan tegen het vonnis. “Het ging om een administratieve vergissing omdat de onze vorige boekhouder de jaarrekening niet had neergelegd”, zo zegt hij. “Intussen is het kwaad geschied, en doet het faillissement de ronde als een lopend vuurtje.”

De rechter in Hasselt volgt nu het bezwaar en heeft in een nieuw vonnis de vorige uitspraak ingetrokken. De vennootschap Reners Johan BV mag dus gewoon verder blijven werken. Dat geldt ook voor de andere vennootschap op hetzelfde adres: De Backer-Put.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Borgloon, Hasselt
Borgloon

Financieel trio vergroot actieterrein

Finvision Hasselt, het financieel advieskantoor van vennoten Jurgen Jackers, Dirk Blanpain en Hilde Albert, gaat uitbreiden naar de Kempen. Vanaf… Lees meer

Meest gelezen in deze regio