Nieuws Limburg Rechter verplicht Bhaalu (Hasselt) om te stoppen

Rechter verplicht Bhaalu (Hasselt) om te stoppen

Rechter verplicht Bhaalu (Hasselt) om te stoppen

Het platform Bhaalu, dat abonnees van televisie de mogelijkheid biedt om programma’s in uitgesteld relais op hun computer of tablet te (her)bekijken, moet op bevel van de Antwerpse rechter op non-actief worden gezet. Daarmee volgt de rechter een klacht van de grote Vlaamse televisiezenders, die vinden dat Bhaalu misbruik maakt van hun signaal.

bhaalu_beerAls u onze mening vraagt: belachelijk! Gebruikers van Bhaalu betalen immers voor hun zenders, aangezien ze verplicht zijn om eerst een kopie van hun abonnement bij bv. Telenet of Belgacom door te sturen. Daarna kunnen ze ‘in de cloud’ programma’s bekijken die ze gemist hebben uit hun betaalde zenderpakket. Een soort videorecorder dus. Mooi staaltje technologie, dat tot tevredenheid van velen perfect werkt. Je hebt immers geen gedoe met het programmeren van digiboxen en kunt altijd en overal je programma’s zien. Gratis bovendien…

Maar waar is het de tv-zenders om te doen? Via Bhaalu kan je een programma doorspoelen tijdens de reclameblokken. En dat is hen een doorn in het oog. Bovendien bieden de zenders zelf betalende formules aan om programma’s te herbekijken. En dus wordt er maar gekozen voor de juridische weg om ‘de concurrent’ uit de weg te ruimen. Beetje zielig, toch?

Als The Right Brain Interface, zoals het Hasseltse bedrijf boven Bhaalu heet, een maand na de betekening van het vonnis niet met de dienstverlening stopt, moet het een dwangsom betalen van 1.000 euro per gebruiker per week…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.