Nieuws Limburg Recor krijgt 4 maanden om overnemer te vinden

Recor krijgt 4 maanden om overnemer te vinden

Recor krijgt 4 maanden om overnemer te vinden

De Ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft aan meubelfabrikant Recor een periode van vier maanden toegekend om een overnemer te vinden.

Recor vroeg eind april bescherming tegen zijn schuldeisers aan. Het bedrijf was in volle transitie toen de coronacrisis roet in het eten kwam gooien. Daarom vroeg de bedrijfsleiding een adempauze van 4 maanden om orde op zaken te stellen. Die wordt nu door de rechtbank gegund. Dat is alvast één geruststelling voor de 215 mensen die er werken.

Meer concreet komt Recor onder ‘gerechtelijk gezag’. De advocaten/curatoren Bernard Mailleux en Mark Bernaerts (zie ook ander artikel over Consenso Advocaten) zijn als gerechtsmandatarissen aangesteld. Onder hun toezicht kan het bedrijf nu vier maanden van bescherming genieten en op zoek gaan naar een een overnemer voor het bedrijf. Eind juni verwacht de rechtbank een eerste stand van zaken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.