Recordjaar en mega-order voor Democo

De bouwgroep Democo uit Hasselt heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 153,7 miljoen euro, een stijging met 22 procent. Voor dit jaar wordt er gemikt op nog eens 10 procent extra. Eén van de blikvangers in het orderboek van Democo, wordt de bouw van een hoofdkantoor voor de bank- en verzekeringsgroep AXA. In Brussel zal de Hasseltse aannemer een energieneutraal gebouw van 10.000m² neerpoten, goed voor een bouwkost van 17,5 miljoen euro (excl. btw). Het is voor het eerst dat er in Brussel zo'n energieneutraal kantoorgebouw wordt gerealiseerd. De werken starten op 1 juli en moeten in 2015 voltooid zijn.

Sterke jaarresultaten

philip demotDemoco presenteerde tevens de jaarcijfers voor 2012, met voor het bouwbedrijf zelf een mijlpaal van 100 miljoen euro omzet die overschreden werd. Op groepsniveau (incl. Deholi, AEW, Van den Briele,...) klom de omzet tot 153,7 miljoen, wat 22 procent hoger is dan in 2011.

"Democo lijkt minder onderhevig aan de crisis omdat het bedrijf heel wat langlopende projecten in bouwteam heeft lopen," aldus afgevaardigd bestuurder Philip Demot. “Daarbij komt ook de groei van onze filialen in Brussel en Antwerpen. Vijf jaar na hun oprichting zijn ze al goed voor 40 procent van onze omzet. We geloven ook in duurzaam bouwen, waar we vandaag één van de koplopers in zijn.”