Nieuws Limburg Recordjaar voor Hasseltse bouwbedrijf Kumpen

Recordjaar voor Hasseltse bouwbedrijf Kumpen

Recordjaar voor Hasseltse bouwbedrijf Kumpen

Met een omzet van 89 miljoen en bedrijfsopbrengsten van 93,3 miljoen euro, heeft bouwonderneming Kumpen uit Hasselt de beste prestatie uit de geschiedenis neergezet. Ook de winst van 1,18 miljoen (voor belastingen) was behoorlijk: exact 7 keer hoger dan een jaar voordien. De dip van 2010 is daarmee volledig weggeveegd. Het bedrijf van de familie Kumpen doet het dus uitstekend, ook sinds de Mechelse familie Willemen (via de overname van Aswebo in Drongen) 50 procent in handen heeft gekregen.

En ook dit jaar is het orderboek nog goed gevuld. Momenteel zijn de werknemers van Kumpen pas gestart met de bouw van een nieuw kantoor voor LMS (van Urbain Vandeurzen) in Leuven. Een complex van 3.500m² dat medio volgend jaar klaar moet zijn. Ongeveer dezelfde timing is voorzien bij de bouw van het kantorencomplex Alverberg aan de Grote Ring in Hasselt. Een project in 6 bouwlagen in opdracht van MB Projects. Voor het bouwverlof van 2013 moeten de 350 medewerkers van Kumpen trouwens ook klaar zijn met de ‘powerplant’ van GSK in Rixensart. Daar wordt momenteel een gebouw van 6.550m² en 2.000m² wegenis uitgevoerd. Het Jordaenspark en Hassaporta in Hasselt, de Muziekacademie in Dilbeek en de UCB-gebouwen in Braine L’Alleud zijn andere voorbeelden van projecten in uitvoering.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.