Nieuws Limburg Recordjaar voor Pie Medical/Proton vanwege boost in China en Europa

Recordjaar voor Pie Medical/Proton vanwege boost in China en Europa

Recordjaar voor Pie Medical/Proton vanwege boost in China en Europa

Het bedrijf Pie Medical/Proton (met vestigingen in Maastricht, Meerssen en Sittard-Geleen, 282 medewerkers) heeft in 2009 belangrijke records gebroken. Met name vanwege sterk aangetrokken verkopen in China waar de onderneming inmiddels meerdere vestigingen heeft.

Pie Medical maakt medische diagnostische apparatuur, zogenaamde ultrasound scanners. Daarmee kunnen snel en nauwkeurige beelden van het innerlijke van het menselijke lichaam worden gemaakt die op een beeldscherm te zien zijn. Ook zit het bedrijf in medische apparatuur voor dieren.

Zowel omzet, winst en personeelsaantal gingen naar ongekende hoogte met een omzet van € 80 mln (was € 62 mln), nettowinst € van 6,2 mln (was € 1,1 mln) en personeelsaantal van 282 volledige banen (was 262 fte). Het gaat om cijfers van het geconsolideerde bedrijf Esaote Europe. 

China is inmiddels (jaar 2009) goed voor 27% van de totale verkopen van Pie Medical, dat was in het jaar ervoor nog 20%. Overigens steeg ook de Europese omzet sterk. 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.