Nieuws Limburg Rector UHasselt: “Bedrijven niet inschrijvingsgeld laten betalen”

Rector UHasselt: “Bedrijven niet inschrijvingsgeld laten betalen”

Rector UHasselt: “Bedrijven niet inschrijvingsgeld laten betalen”

Luc De Schepper, rector van UHasselt vindt niet dat bedrijven moeten opdraaien voor het inschrijvingsgeld van onze studenten. Eerder had de rector van de Universiteit Antwerpen voorgesteld dat de bedrijven een bijdrage moeten doen in een opleidingsfonds, dat kan gebruikt worden om een verhoging van het inschrijvingsgeld door te voeren. Die verhoging moet dan weer dienen om besparingen in het hoger onderwijs te kunnen doorvoeren. Met andere woorden: bedrijven zouden moeten betalen voor overheidsbesparingen in het onderwijs, zodat er voor de studenten zelf niet zoveel zou veranderen.

luc de schepper2Luc De Schepper is het daar niet mee eens: “Universiteiten en hogescholen werken al goed samen met bedrijven, als het gaat over stages en researchprojecten. Die samenwerking moet ook positief blijven.” En ook de rector van de VUB, Paul De Knop, volgt zijn Antwerpse collega niet. Hij vreest dat opleidingen die goed in de markt liggen, zoals ingenieurswetenschappen, dan meer geld zouden krijgen dan bijvoorbeeld filosofie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.