Nieuws Limburg Reeckmans ruilt Terhills voor eigen start-up

Reeckmans ruilt Terhills voor eigen start-up

Reeckmans ruilt Terhills voor eigen start-up

Tobias Reeckmans, tot 6 maanden geleden bij LRM verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Terhills-project op de voormalige mijnsite van Eisden, kiest voor een avontuur als zelfstandig ondernemer. Met zijn start-up Toskron gaat hij advies verlenen aan projectontwikkelaars.

Tobias Reeckmans was -voor hij door LRM werd aangesteld als manager van Terhills- nog actief bij DMI (Hasselt) en TDIC (Abu Dhabi). “Ik heb als ontwikkelaar de afgelopen 15 jaar meegewerkt aan de meest uiteenlopende -en soms zeer prestigieuze- projecten”, zegt hij. “Van residentieel over retail tot hospitality en educatieve projecten. Wat ik in al die jaren vooral heb geleerd, is dat het succes van een project aan het begin wordt bepaald en niet tijdens de bouw er van. Het is bij het verwerven van de grondpositie, het bepalen van het programma en de aanbestedingsfase dat het geld wordt verdiend of verloren. Ontwikkelaars staan hier vaak nog te weinig bij stil, terwijl hier het verschil tussen winst of verlies wordt gemaakt.”

Om dit in goede banen te leiden heeft hij nu Toskron opgericht. “Wij begeleiden ontwikkelaars bij het bepalen van het programma dat het meeste garantie biedt op succes”, legt Tobias Reeckmans uit. “We voeren haalbaarheidsanalyses uit en begeleiden architecten en ingenieurs om te zoeken naar optimalisaties in het ontwerp. Eenmaal het programma en ontwerp finaal zijn, begeleiden we het aanbestedingsproces en onderhandelen we voor onze klant de beste voorwaarden in de markt.”

Toskron gaat ook projectmanagement aanbieden. Eén van de eerste klanten van de start-up is Pierre & Vacances Center Parcs Group, dat momenteel in de voorbereiding zit voor de bouw van een vakantiedorp op de site van… Terhills. Bekend terrein dus voor de nieuwe ondernemer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.