Nieuws Limburg René Strauven (Wara) overleden

René Strauven (Wara) overleden

René Strauven (Wara) overleden

Rene StrauvenOndernemer René Strauven, die in Genk het erg succesvolle grootwarenhuis Wara oprichtte, is vorige week in het Ziekenhuis Oost Limburg overleden. Hij werd 84 jaar had al een tijdje gezondheidsproblemen. René Strauven is afkomstig uit Zuid-Limburg. Hij ging als ondernemer van start in 1958, toen hij in Genk een vestiging van het Sarma-warenhuis opende. Een eigen label, genaamd Waterschei Rayon Alimentaire, afgekort als Wara, was de volgende stap. Systematisch werd de zaak verder uitgebouwd. De voedingsproducten verdwenen, om over te stappen naar elektrische toestellen (wit- en bruingoed), interieurartikelen, bouwmaterialen (keukens, badkamers) en zelfs auto-onderdelen. Olivier Strauven, de zoon van René, nam al op jonge leeftijd het management over en wist in dezelfde filosofie als zijn vader, Wara stapsgewijs verder uit te breiden en te vernieuwen.

De uitvaartceremonie zal in intieme kring plaatsvinden. De redactie van Made in Limburg biedt de familie en vrienden haar medeleven aan.

CN/KMe

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.