Nieuws Limburg Reorganisatie Outokumpu drukt omzet met 30%

Reorganisatie Outokumpu drukt omzet met 30%

Reorganisatie Outokumpu drukt omzet met 30%

De producent en groothandelaar in roestvrij staal Outokumpu in Heusden-Zolder heeft een moeilijk jaar achter de rug. De omzet daalde met bijna 30 procent tot 32,7 miljoen euro. Na belastingen bleef er nog net 14.000 euro over, terwijl een jaar eerder nog een winst van 574.000 euro werd geboekt. De cijfers zijn uiteraard ook onderhevig aan de schommeling van de grondstofprijzen. Zo kende het bedrijf een stijging van de metaalprijzen in het eerste kwartaal van 2011, gevolg door een forse daling.

Het bedrijf heeft in 2011 een grondige reorganisatie doorgevoerd, waarbij de hoofdzetel in Zaventem werd gesloten en overgebracht naar de (verlieslatende) vestiging in Heusden-Zolder. Deze operatie had een daling van omzet, aantal personeelsleden en kosten tot gevolg. Wereldwijd stelt het van Finse origine Outokumpu zo’n 8000 mensen tewerk, verspreid over 30 landen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.