Creneau tekent Cordaat on the Beach
Niet ter zee of in de lucht, maar Terland zal de horeca-hotspot heten van het nagelnieuwe Terhills Resort in Dilsen-Stokkem.… Lees meer
Vreten en zuipen, zo luidt in reclametaal de advertentie van het Hasseltse eetcafé L’Entrée: voor 35 euro kunnen klanten een uur lang spareribs en drank à volonté nuttigen. Het Centrum voor Alcohol en andere Drugproblemen (CAD) staat op zijn achterste poten en keurt de formule af, omdat die de gezondheid en veiligheid in gevaar zou brengen.
L’Entrée is de zaak die Haroun D’haens uit de grond stampte op de plaats waar vroeger Lucy Chang was gevestigd. De business draait goed en klanten appreciëren de creativiteit in het aanbod. De uitbater heeft sinds 1 maart een nieuwe formule gelanceerd, waarbij een uur lang ribbetjes à volonté kunnen besteld worden. In de prijs zijn ook de dranken inbegrepen. “Met succes, want speciaal hiervoor maken klanten de verplaatsing naar L’Entrée. In Hasselt bestond de formule tot dusver nog niet.” D’haens schat dat de klanten gemiddeld 5 drankjes (bier, wijn en/of water en frisdrank) bij hun eten bestellen.
Uiteraard zijn er tal van andere eetgelegenheden die soortgelijke concepten aanbieden, zoals L’Avenida, Sombrero Mexican Barbecue, heel wat wok- en sushirestaurants, of het buffet van Pizza Hut en de mosselen in Lunch Garden… Toch reageert het CAD Limburg als gestoken door een wesp, vooral door de mogelijkheid om ongelimiteerd alcohol te consumeren. “We hebben grote bedenkingen bij deze formules die aanzetten tot overconsumptie en alcoholmisbruik”, aldus de directeur. “Onder groepsdruk kunnen al snel grenzen overschreden worden en dat leidt tot gezondheidsproblemen voor de betrokkenen. Het houdt ook risico’s in op overlast, verkeersongevallen, enzovoort. Horeca-uitbaters moeten maximaal inzetten op preventie van misbruik.”
Niet ter zee of in de lucht, maar Terland zal de horeca-hotspot heten van het nagelnieuwe Terhills Resort in Dilsen-Stokkem.… Lees meer
Ondanks de sluiting van de horeca wil Ralf Berendsen, chef van 2-sterrenrestaurant La Source in La Butte aux Bois, niet… Lees meer
Hoe zou het zijn met... chef Danny Vanderhoven? Goed nieuws! Na een tijdje sterren te zien is hij na een… Lees meer
Ben Bijnens is de nieuwe VP Operations - General Manager van Coca-Cola in Noord-Europa. De Wellenaar is niet de eerste… Lees meer
Donderdag is zittingsdag voor de Ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Hasselt. En daar werden in tegenstelling tot vorige week, opnieuw een aantal… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen