Nieuws Limburg Retro Vijverkafee opent ook zonder Claes

Retro Vijverkafee opent ook zonder Claes

Retro Vijverkafee opent ook zonder Claes

Met de stijging van de temperaturen in het vooruitzicht, mogen ook de zomerbars zich aan extra drukte verwachten. Waterfront, Bar Kaai, Ipanema, Thor Terraza of Beach Bar Hasselt: ze zetten allemaal met respect voor de coronamaatregelen hun beste beentje voor. Een klassieker: het Vijverkafee. Een nieuwkomer: Vill’Artistiek.

De warme junidagen hebben in de vroege zomerbars al heel wat volk op de been gebracht. De nood aan een verfrissende pauze is duidelijk groot. Met een tweede golf van warm weer voor de boeg, verwachten alle pop-up-initiatieven opnieuw een grote toeloop.

Zo ook het Vijverkafee, in de tuin van ’t Driessent in Diepenbeek. Voor het vijfde opeenvolgende jaar wordt de locatie als apart horeca-concept uitgebaat tijdens de zomermaanden. Gezien de coronamaatregelen grijpt men terug naar de roots: een selectie van take away tapas en verse ijsjes aan de vijver, te consumeren in de uitgestrekte parktuin met kinderspeeltuin. Het Vijverkafee opent trouwens voor het eerst zonder Bart Claes, die met Café Cartouche zijn eigen zomerbar heeft geopend.

Lekkers in Lommel
En nog een zomerbar die weldra opent (op 17 juli) is die van Vill’Artistiek in Lommel. Goudsmid Katelijne Sohl heeft haar Atelier Kativo verhuisd van Beringen naar een klassieke historische villa in het centrum van Lommel. Na een grondige renovatie is hier een artistieke horecazaak van gemaakt. De ‘belevings-brasserie’ opent nu ook tijdens de zomer een pop-up met ijsjes en drankjes. Schol!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.