Nieuws Limburg Reus uit Taiwan bestelt in Beringen

Reus uit Taiwan bestelt in Beringen

Reus uit Taiwan bestelt in Beringen

TSMC, na Intel de grootste producent ter wereld van halfgeleiders, heeft bij Benvitec Environment uit Beringen enkele filterdoeken gekocht voor 225.000 euro. Het gaat om een proeforder, dat bij succes nog kan uitgebreid worden. “Een zeer belangrijke opdracht voor ons in tijden van corona”, aldus Sales Manager Patrick Vaesen.

Benvitec maakt onder de naam BlueFil zeer exclusieve filterdoeken uit kunststof. Voordeel is dat deze materialen een zeer uitgebreide chemische resistentie hebben en als filter inzetbaar zijn tot temperaturen van 204°C. Vorig jaar kocht Samsung in Korea al 16 van deze doeken voor een bedrag van 250.000 euro. Nu is er ook een order binnengerold uit Taiwan. Daar woont TSMC of Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, een wereldmacht op vlak van computerchips.

Daarmee is het duidelijk dat wereldspelers de weg naar Beringen hebben gevonden om dit niche-product aan te kopen. “We zijn er heel fier op dat de ontwikkeling door ons lokaal team tot zo’n mooie resultaten leidt”, aldus Patrick Vaesen. “Als bedrijven van het niveau van Samsung en TSMC hier hun orders plaatsen, is het duidelijk dat we met dit product een schot in de roos hebben gedaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.