Nieuws Limburg Revolutionair concept uit Opglabbeek maakt indruk

Revolutionair concept uit Opglabbeek maakt indruk

Revolutionair concept uit Opglabbeek maakt indruk

In Genk-centrum is zopas de gloednieuwe sfeerverlichting ingehuldigd, goed voor maar liefst 516.000 led-lampjes die vanop afstand kunnen bediend worden om het hele jaar door de gewenste sfeer te brengen in het stadscentrum. Studie, ontwerp en uitvoering: Painting with Light uit Genk en Alkatech uit Opglabbeek.

De lampjes zelf komen uit China, omdat er in heel Europa geen alternatieve producent bestaat. Maar de rest van het werk, van voorstudie over assemblage tot plaatsing, gebeurde in Limburg. Het Genkse Painting with Light voerde eerst een lichtstudie uit. Daarna werd het concept bedacht en geassembleerd door Ali Adagdag en Willy Croonen, de zaakvoerders van Alkatech uit Opglabbeek. Het nieuwe verlichtingsconcept zal nu in de markt worden gezet als LedNet.

“Alle 516.000 leds zijn aanpasbaar naargelang de gelegenheid”, vertelt Ali Adagdag, zaakvoerder van Alkatech. “Kerst, Genk on Stage, carnaval, de bekerwinst van KRC Genk,… de hele installatie kan zorgen voor de juiste kleuren en sfeer. De hard- en software voor de sturing van dit project is uniek: helemaal vanaf 0 gebouwd en bijna exclusief Limburg.”
“En daar moeten we enorm trots op zijn”, zegt Lotte Trippaers, de bevoegde schepen van Stad Genk.

Alkatech is bijzonder ambitieus: “We willen dit innovatieve verlichtingsconcept ook aanbieden aan andere grootsteden. Het project is bovendien ecologisch en efficiënt, doordat het op afstand bedient wordt. Niets staat verder succes over de landgrenzen in de weg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.