Nieuws Limburg Reynders terug op ramkoers

Reynders terug op ramkoers

Reynders terug op ramkoers

Reynders Bouw & Interieur, één van de oudste én grootste bouwbedrijven in de provincie, gaat een uitstekend jaar tegemoet. “Het orderboekje zit goed vol, met enkele grote projecten in uitvoering zoals de verbouwing van de oude gevangenis en de afwerking van het nieuwe gerechtsgebouw, beiden in Hasselt,” zegt afgevaardigd bestuurder Jos Bijnens.
“Daarnaast hebben we ook een interessant contract afgesloten met Dexia. In onderaanneming van een leverancier in kantoormeubelen, mogen wij al het maatwerk leveren voor het meubilair in de agentschappen. Het gaat om een contract van 3 jaar, goed voor telkens ongeveer een miljoen per jaar. Bij de mooie referenties voor dit jaar, vermeld ik ook graag een verbouwing van de Nationale Bank in Brussel.” Reynders mikt hierdoor op een omzet van 27 tot 28 miljoen euro, meteen het grootste volume in de laatste 8 jaar.

“Inderdaad een flinke stap vooruit, na het matige jaar 2010, waarin de omzet van iets meer dan 24 miljoen zowat gelijk is gebleven,” zegt Jos Bijnens. Maar groeien betekent ook meer mensen in dienst nemen. “Klopt, en daar kampen wij zoals iedereen in onze sector met een groot probleem. Momenteel zoeken we een tiental mensen, waarvan 7 schrijnwerkers-meubelmakers. Het is geen evidentie om stielmannen te vinden en zelfs jongeren die je zelf kan opleiden zijn erg schaars geworden.”

Wie eens van dichtbij het werk van Reynders wil inspecteren, kan hiervoor nu zondag 15 mei terecht op de Open Wervendag. Dan is de metamorfose die de oude gevangenis van Hasselt momenteel ondergaat, zichtbaar voor het grote publiek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.