Nieuws Limburg Ridley schenkt fietsen aan slachtoffer van diefstal

Ridley schenkt fietsen aan slachtoffer van diefstal

Ridley schenkt fietsen aan slachtoffer van diefstal

Een man uit Puurs kan dankzij Ridley in Beringen opnieuw geld inzamelen voor Kom op Tegen Kanker. Dat was onmogelijk geworden nadat vorige maand een fiets werd gestolen die moest dienen om de ‘1000 km tegen kanker’ uit te rijden.

“Het ging om de tweewieler van mijn broer,” legt Steve Firlefyn uit. “Zijn dochtertje Svenja overleed vijf jaar geleden al aan kanker. Meteen schoot hij in actie en begon hij met een wielerploeg om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. Zelf is hij dit jaar echter ook gestorven aan de ziekte. Voor zijn dood vroeg hij mij nog om het werk verder te zetten, en vooral verder te rijden. Ik moest met zijn fiets de ‘1000 km tegen kanker’ uitrijden. Een taak die ik met veel plezier gedaan heb.”

De gestolen fiets van zijn overleden broer was vooral een emotioneel verlies. Maar toen fietsenfabrikant Ridley uit Beringen het nieuws hoorde, schoten ze toch meteen in actie. Het bedrijf gaf meteen 2 sportfietsen cadeau om het nobele initiatief te steunen. “We gaan nu zeker verder fietsen, en nog meer geld inzamelen tegen kanker”, aldus de gelukkige wielerliefhebber.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.