Rik-Vandersanden2-232×300-1

Rik Vandersanden verlaat De Barrier na 25 jaar

Topchef Rik Vandersanden heeft na bijna 25 jaar hostellerie De Barrier verlaten. Sinds Bart Claes van de gelijknamige cateringgroep vorig jaar de infrastructuur en de exploitatie overnam, had Vandersanden nog de operationele leiding van de zaak in handen.

Deze week beëindigde Bart Claes echter de samenwerking met Rik Vandersanden en neemt hij persoonlijk de uitbating over. Bart Claes: “Ik wil Rik bedanken en wens hem het beste toe in zijn nieuwe leven."

Claes gaat intussen De Barrier verder uitbouwen. "Met de naamswijziging naar Domein De Barrier willen we duidelijk maken dat het concept achter deze locatie meer is dan enkel een toprestaurant met een aantal hotelkamers. Het is een totaalproject, met ons culinair toprestaurant Innesto, tien luxe hotelkamers en de mogelijkheden voor het organiseren van feesten en evenementen. De mooi aangeklede binnenruimtes en het prachtige park geven ons haast ongebreidelde mogelijkheden," zo besluit Bart Claes.

Groep Bart Claes realiseerde vorig jaar met een 50-tal vaste medewerkers een omzet van nagenoeg 8 miljoen euro. Dat is een groei met 5 procent in vergelijking met 2009.