Nieuws Limburg Rita Broekmans geeft fakkel door bij Bandag Europe

Rita Broekmans geeft fakkel door bij Bandag Europe

Rita Broekmans geeft fakkel door bij Bandag Europe

Bij Bandag in Dilsen-Stokkem, waar loopvlakken voor rubberen banden worden gemaakt, is afgevaardigd bestuurder en Plant Manager Rita Broekmans met pensioen gegaan. Ze is 61 jaar en geeft de leiding door aan Inaki Medrano. Medrano is een Spanjaard met jarenlange ervaring binnen de Bridgestone-groep. Hij woont in de rand van Brussel.

bandag operatorBroekmans heeft het niet altijd onder de markt gehad bij Bandag. Zo brak er in 2011 nog een staking uit die onder meer het gevolg was van de onvrede met haar manier van aanpak. Een jaar later dienden er 15 mensen te vertrekken door een stijging van de grondstofprijzen en een verminderde vraag. Een personeelsafbouw, die uiteindelijk kon gerealiseerd worden met het niet verlengen van tijdelijke contracten, het stopzetten van uitzendcontracten en het niet vervangen van bruggepensioneerden. Daardoor daalde het personeelsbestand tot zo’n 150 mensen. Met een omzet van om en bij de 50 miljoen euro, behoort Bandag wel nog steeds tot de top 150 van de grootste ondernemingen in Limburg. Het sociale klimaat is er momenteel stabiel, wat ook als een verdienste van Rita Broekmans mag beschouwd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.