Nieuws Limburg Rivaal van Diepenbeeks bedrijf in de cel gestopt

Rivaal van Diepenbeeks bedrijf in de cel gestopt

Rivaal van Diepenbeeks bedrijf in de cel gestopt

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft de topmensen van het medische instrumentenbedrijf Waegener R&D uit Beerse opgepakt voor ondervraging. Eén van hen, ‘president’ Wout van Loon, werd in de cel gestopt op verdenking van misbruik van vennootschapsgoederen en witwaspraktijken. Gedelegeerd bestuurder Levi Dewaegenaere werd na ondervraging vrijgelaten onder voorwaarden. Het bedrijf werd eerst in mei failliet verklaard, wat nadien in beroep opnieuw werd ingetrokken.

Dezelfde protagonisten spelen een dubieuze rol in het faillissement van EMC Medical Instruments uit Diepenbeek, een collega en concurrent, die ook behandelingstoestellen voor spierletsels op de markt bracht en in september dit jaar de boeken moest neerleggen. De voormalige eigenaar en zaakvoerder van EMC, Maaseikenaar Koenraad Kunnen, is in een aantal rechtszaken verwikkeld met Dewaegenaere en van Loon, die tot voor hun dispuut, zakenpartners waren. Kunnen verwijt beiden van oplichting, waardoor EMC een aantal maanden geleden de fles is opgegaan. De historiek van de strijd tussen beide bedrijven en hun zaakvoerders, leest als een Hollywood-scenario. Een onwaarschijnlijk kluwen van persoonlijke intriges, gehackte computers, afpersingsbrieven, financiële en juridische steekspelletjes, tot en met nachtelijke schietpartijen… De schadeclaims van meerdere miljoenen vliegen nog steeds in het rond.

Journalist Bruno Leijnse van het weekblad Trends is zowat de enige die het dossier nog min of meer kan volgen. Zijn artikels over deze zaak zijn eenvoudig via Google te raadplegen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.